52 jarige Benjo Kellerman brengt Quaduro van Le Touquet tot een goed einde

 In Geen categorie

Benjo Kellerman uit Nootdorp is er op 52 jarige leeftijd in geslaagd om samen met Hugo de Vries de Quaduro op het strand van Le Touquet uit te rijden.

De twee uur durende wedstrijd was een echte slijtageslag voor mens en machine. Benjo moest dan ook tot het uiterste gaan en kwam voor uitdagingen te staan waarbij hij van tevoren niet wist of het goed af zou lopen.

‘’In de laatste ronde moest ik met mijn Quad door de zee heen. Ik dacht voordat ik er in reed, het zal toch niet gebeuren dat ik hier niet door kom. Ook een stukje ervoor was de zee al zover opgekomen dat je het gas vol open moest houden omdat je anders in het natte zand weg zakte. Gelukkig is het allemaal goed gekomen en hebben we de wedstrijd tot een goed einde weten te brengen’’: verteld een tevreden Benjo Kellerman.

In een deelnemersveld van meer dan 400 deelnemers zijn Benjo en Hugo op een verdienstelijke 182ste plaats geeindigd waarbij ze als team vijftiende werden. Aangezien beide rijders al boven de 50 jaar zijn, kan men niet meer dan tevreden zijn over dit resultaat. ‘’Ik ben 52 jaar en Hugo is al 60 jaar oud. Ik heb het eerste deel van de wedstrijd voor mijn rekening genomen. Daarna was het de beurt aan Hugo. Na een uur lagen we op een 242ste plaats in de wedstrijd. We hebben doorgezet en hebben de finish weten te halen. Ik ben dan ook heel blij met onze 182ste plaats’’.

De prestatie die Benjo en Hugo hebben neergezet hebben zij niet alleen gedaan want ze konden op de steun rekenen van verschillende sponsoren en supporters. ‘’Alleen ben je nergens natuurlijk en daarom is het geweldig dat we op de steun konden rekenen van verschillende trouwe sponsors zoals: Supair Service, DV Racing, Greve banden, Semtrade en Paul Aldenkamp. Tijdens de wedstrijd hebben onze monteurs Robert Meester en Marc de Vries alles in goede banen weten te leiden waardoor alles tot in de puntjes liep. Bedankt allemaal!’’

In 2017 wordt de Quaduro op zaterdag 4 februari verreden. Dit is een datum die nu al in de agenda staat bij Benjo. In de rest van dit jaar zal hij zich hoofdzakelijk bezig houden met het geven van quadles maar ook pakt hij nog de grote wedstrijden zoals de endurance race in Bastogne en Pont de Vaux mee.