Nog één keer Le Touquet voor Benjo Kellerman

 In Geen categorie

De 52-jarige Benjo Kellerman is afgereisd naar het Franse Le Touquet om daar zaterdag 4 februari aanstaande nog één keer deel te nemen aan de quaduro.

Dit is de quadrace van de beroemde strandrace die een dag later wordt gehouden voor de motoren.

Vorig jaar wist Kellerman met zijn toenmalige teamgenoot, Hugo de Vries, verdienstelijk als 182ste te finishen (15e plaats voor het team), een resultaat waar Benjo nu voor zou tekenen ‘Dit is zo’n uitputtingsslag voor mens en machine. Ik ben blij als ik hem zaterdag uitrijd, dat is toch wel het hoofddoel’. De formatie is dit jaar wel anders ten opzichte van vorig jaar want Kellerman heeft dit jaar de 50-jarige debutant René van Eert als teamgenoot.

De voorbereiding naar de wedstrijd van komende zaterdag verliep niet altijd even soepel. Tijdens de strandrace van Pont de Vaux viel Benjo uit door mechanische problemen en tijdens de wedstrijd in Bastogne wist de inwoner van Nootdorp de wedstrijd wel uit te rijden maar bleek na afloop een as te zijn gebroken.

Afgelopen periode heeft het team zich voorbereid met onder andere drie trainingen op het zware circuit van Duinkerken. Hier hield de machine zich wel goed, wat natuurlijk lekker is voor het vertrouwen. Daarnaast is Benjo ook conditioneel helemaal in orde.

De rede dat Kellerman dit jaar voor de laatste keer aan de start verschijnt heeft onder andere te maken met zijn eigen bedrijf ‘dit is gewoon niet te combineren, Le Touquet vergt zo’n specifieke voorbereiding dat red ik gewoon niet meer’ Benjo vervolgt ‘daarnaast ben ik natuurlijk ook gewoon 52 en dat merk je ook wel’. Verder is Kellerman ook druk met het geven van quadtraining, wedstrijden blijf hij wel rijden want ook dit jaar staan Bastogne en Pont de Vaux weer op het programma. Daarnaast start hij ook nog samen met Mark Meerburg en Ronald Berendsen tijdens de 10 uur van Goncour.

Een avontuur als Le Touquet kun je niet alleen en daarom wil Benjo graag zijn sponsoren bedanken die dit mogelijk maken: Van Opzeeland techniek, Supair Service, DV Racing, Greve Banden, Semtrade, Paul Aldenkamp en Hein Vanhoutte- en Wegenbouw Kortrijk.