Trainingen

Kellerman Quads Training is er voor rijders op ieder niveau, het maakt dus niet uit of je beginner of ervaren bent en of je recreatief rijdt of aan competitie deelneemt. Dankzij de jarenlange ervaring van Benjo Kellerman en zijn team zal de rijvaardigheid steeds verder verbeterd worden. De trainingen zijn leerzaam en bieden je de mogelijkheid om op een verantwoorde en veilige manier je grenzen te verleggen, dat alles in een gemoedelijke sfeer.

Tijdens de trainingen komen alle facetten van het quadcrossen aan bod. Enkele onderdelen waaraan gewerkt wordt zijn:

Alle facetten van het quadcrossen worden behandeld. Er zal er onder andere lesgegeven worden op de volgende circuits:

Training op een ander circuit of een privélocatie behoort ook tot de mogelijkheden. Neem hiervoor en voor alle overige vragen contact met ons op.

Opgeven voor een training kan via het menu inschrijven.

Youngsters Quad- & Sidecarcross Experience

De Youngsters Quad- & Sidecarcross Experience is een concept waarbij de volgende generatie quad en zijspancoureurs op een speelse manier bewust wordt gemaakt van wat er allemaal bij komt kijken om op het hoogste niveau actief te zijn in de quad- en zijspansport.

De Youngsters Quad- & Sidecarcross Experience is een concept gebaseerd op de beproefde formule van de MXGP Academy en wordt sinds 2021 georganiseerd door Benjo Kellerman en Patrick te Veldhuis. Tijdens een aantal geselecteerde FIM World Sidecarcross Championship evenementen geven zij jeugdige coureurs tot en met 14 jaar de unieke mogelijkheid om een kijkje achter de schermen te nemen. De dag begint met een korte theorieles over de vlaggencodes en gedragsregels op de baan waarna de youngsters ’s werelds bekendste quad- en zijspancoureurs en de personen die het evenement mogelijk maken ontmoeten. De wedstrijdleider, omroeper, wedstrijdarts, afgevaardigden van de WSC, nationale bond en de organisatie stellen zich voor en leggen uit wat hun rol is tijdens het evenement. Zo ontstaat er wederzijds begrip en wordt de drempel om de organisatie te benaderen verkleind.

In veel gevallen is er de mogelijkheid voor de youngsters om zelf in actie te komen tijdens het evenement. Afhankelijk van het evenement en het circuit mogen de jonge coureurs op (een deel van) de baan voor volle tribunes laten zien wat ze in huis hebben.

De dag wordt afgesloten met de uitreiking van een certificaat aan alle deelnemers.

Houd voor meer informatie de Facebookpagina van de Youngsters Quad- & Sidecarcross Experience in de gaten of neem rechtstreeks contact op met Benjo Kellerman.

KNMV/MON KMRT en trainingen op maat voor bedrijven en instanties

KNMV/MON KMRT

KMRT staat voor Korte Motocross Rookie Training. Het is een vaardigheidstraining die sinds 2021 wordt voorgeschreven aan nieuwe KNMV/MON-licentiehouders actief in de solo-, zijspan- en quadcross. De KMRT komt voort uit het MX-masterplan en kan worden gezien als een bekwaamheidscursus, in het kader van de veiligheid. De training draagt bij aan rijvaardigheid en risicoherkenning, waardoor de kans op ongevallen bij onervaren rijders gereduceerd wordt. De cursus bestaat uit een theorie- en
een praktijkgedeelte. In beide delen wordt ingegaan op de basiskennis en – vaardigheden voor iedereen die actief is op een crosscircuit.
Benjo Kellerman is gecertificeerd KMRT-trainer en geeft cursussen op diverse locaties. Klik voor de beschikbare data op de kalender of kijk op de opleidingenpagina op de website van de KNMV/MON.

Trainingen op maat voor bedrijven en instanties

Kellerman Quads Training verzorgt nog meer trainingen op het gebied van voertuigbeheersing voor onder andere het Ministerie van Defensie. Door het volgen van de Quad Basistraining wordt medewerkers voertuigbeheersing en een goede rijtechniek aangeleerd. Er wordt uitgebreid aandacht besteed aan onderdelen zoals verkenning rijden met een quad, bochtentechniek en sprongtechniek. Dit gebeurt door onder andere het rijden van achten en slalommen, rempunten leren kennen, waves rijden, onder- en overstuur herkennen, maximale snelheid behalen en vasthouden in een cirkel met vast radius. Kellerman Quads Training is gespecialiseerd in het geven van trainingen op maat. Voor meer
informatie over de mogelijkheden kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.